A hőszivattyú előnyei

Modern hűtési és fűtési

Az első ütem mind a 42 lakását geotermikus hőszivattyú rendszerrel szereljük fel, melynek köszönhetően sem a téli fűtés sem a nyári légkondicionálás költségei nem terhelik a rezsiszámlát. A modern energetikai megoldás minden lakás esetében benne foglaltatik az alapárban.

A komfortérzetet tovább növeli, hogy a lakásokba nem építünk be radiátorokat. A fűtési rendszer csövei a mennyezetben futnak, illetve a csempézett helyiségekben (konyha és fürdőszoba) padlófűtés is beépítésre kerül. A felmelegített mennyezet és padló kiemelkedően kellemes hőérzetet biztosítanak, messze megelőzve a radiátoros rendszereket.

A mennyezetfűtésre kialakított rendszer nyáron kiválóan alkalmas a lakások hűtési feladatainak ellátására is.

Röviden a geotermikus rendszer működéséről

A geotermikus hőszivattyú egy olyan fűtési/hűtési rendszer, amely – beállítástól függően – a talajból vesz fel vagy a talajba bocsát vissza hőt. A hőszivattyú télen a hőforrásként használt talajból vonja el a hőt és adja le az épület felé, miközben nyomásváltoztatással magasabb hőmérsékletűvé alakítja a közvetítő közeget. Nyáron éppen fordítva működik: a ház belsejéből vonja el a hőt, majd adja le a talaj felé.

A geotermikus hőszivattyú rendszer gyakorlatilag a talaj állandó hőmérsékletét használja ki annak érdekében, hogy csökkentse a hűtés és a fűtés működési költségeit, valamint növelje hatékonyságukat.

Talajszondás hőszivattyú

A Gyöngyös-patak lakóparkban talajszondás hőszivattyú rendszert építünk ki. A rendszer telepítése során több kb. 90–100 méter mély lyukat fúrunk a földbe, amelyben 2 db „U”alakú csövet helyezünk el. Fűtési funkcióban ezekben a csövekben kering a hőszivattyúból távozó hideg víz. A szondába beérkező víz a szondában melegszik fel. Hűtési funkcióra állítva, pedig éppen fordítva történik a folyamat.

A geotermikus energiahasznosítás óriási előnye, hogy – más alternatív energetikai megoldásokkal ellentétben – időjárástól és napszakoktól függetlenül egyenletes teljesítményt nyújt.

A geotermikus hőszivattyú teljes hűtési, fűtési rendszerek esetén gazdaságos megoldás.

A környezettudatos megoldás

A Föld fosszilis energiahordozó tartalékai (földgáz, nyersolaj, szén) kimerülőben vannak, az energia árak folyamatos emelkedése várható. Geotermikus energia alkalmazásával a Gyöngyös-patak lakópark lakói környezettudatos lakókörnyezetet választva élvezhetik a lakópark minden előnyét, miközben a várható energiaár-emelések miatt sem kell aggódniuk.

Allergiamentes

A kellemetlen mellékhatások, - mint a klímazaj, fokozott hídeglevegő áramlás vagy forró radiátor - ki vannak küszöbölve. A fűtés és a hűtés nem koncentrált egységekkel (radiátor, klíma) történik, hanem teljes felületeken - padlófűtés, falfűtés és szerkezetfűtés által. Így az egyenletes, kellemes hőérzetet illetve - hűtés esetén - hídegérzetet ad. A rendszer ALLERGIAMENTES, a felületfűtés alacsony, 30-35 C°-on történik, így nincs por, mint a hagyományos fűtésnél, ahol a radiátor hőmérséklete 60 C°-os.
A hűtés hatékonysága a felülethűtés miatt sokkal jobb, mint a hyagyományos klíma esetében. Nincs a hagyományos klímák által okozott allergiás megbetegedés, légiós betegség.

Hívjon minket!
06 70 430 7088

Visszahívást
kérek
Írjon nekünk

Bemutatkozás

A Gyöngyös-patak Lakópark első üteme emberi léptékű, a legmodernebb technikai követelményeknek megfelelő, tágas, egyedi kialakítású lakásokat kínál, összesen 3, egyenként 14 lakásos lakóépületben.
A kivitelezés jelenlegi stádiumában még rendívül kedvező áron kötheti le álmai otthonát. Az első ütem várható átadása: 2018.03.31.

Elhelyezkedés

A Gyöngyös-patak Lakópark pár percre található Szombathely belvárosától.
Autóval és tömegközlekedéssel egyaránt kiválóan megközelíthető lakópark közvetlen közelében minden, a modern városi ember számára nélkülözhetetlen szolgáltatást megtalál. A tágas közösségi tereket parkok, pihenők, füves területek és saját játszótér teszik igazán élhetővé.

Lakásválasztó

A lakópark 42 lakása minden élethelyzethez megfelelő megoldást kínál.
A 43m²-es egyszobás lakástól a 84m²-es tetőteraszos, 4 szobás lakásokig terjed a kínálat. Akár családjának keres új otthont, akár befektetési céllal vásárolna ingatlant, az egyedi, személyre szabott kialakítású lakások tökéletes választást jelentenek. Lakásaink nagy része megfelel a CSOK támogatási követelményeinek!

A beruházó

A Gyöngyös-patak lakópark az Ister Invest és a Gestor Csoport közös lakópark-fejlesztési projektje.
Számos sikeres projektet tudhatnak maguk mögött mind a lakó- mind pedig a kereskedelmi ingatlanok piacán. A cégcsoport portfoliójában kiváló elhelyezkedésű átadott, bérbe adott, valamint fejlesztés alatt álló befektetési ingatlanok egyaránt megtalálhatóak.

+36 70 430 7088

Gyöngyös-patak Lakópark
Rated 4,65/5 based on 184 reviews